Sintelweg 0 ong Empe

055-3553578

Sintelweg Empe Nederland

€ 1.300.000 Vrij op naam

Omschrijving

Woonlandschap De 4 Eiken in Empe

Highlights:

– Compleet zelfvoorzienend wonen.
– Inclusief bouwplan welke naar wens kan worden aangepast.
– Zonnepanelen op de schuur van de boerderij (geleverd via één leverancier).
– Waterpartij wordt aangelegd door huidige eigenaar.
– Levensloopbestendig.
– Gezamenlijk onderhoud van waterpartij en toegangsweg middels een onderhoudsvereniging.
– Vrije keuze voor aannemer.
– Afstand tot snelweg A1 circa 10 autominuten.
– Perceel 1 is inmiddels onder voorbehoud verkocht.
– Gelegen nabij de Empese en Tondense heide.

Midden in het buitengebied in Empe, nabij Klarenbeek, vindt u een meer dan unieke kans om een in alle opzichten buitengewoon en exclusief woonhuis te realiseren op een van de 4 ruime bouwpercelen van Woonlandschap De 4 Eiken. Dit bijzondere initiatief combineert riant en comfortabel wonen in het buitengebied met veel privacy, waarbij duurzaamheid, zowel qua bouw als qua energievoorziening, het uitgangspunt is.

De kavels beslaan ca. 3200 m2 en de onder architectuur ontworpen bijzondere woonhuizen (waarvoor de bouwplannen al klaarliggen) vormen een harmonisch geheel met het omliggende terrein. Het Woonlandschap wordt voorzien van een natuurlijke centrale waterpartij, de Emperbeek meandert gastvrij door het landschap en tussen bestaande bomen, een (blijvend) weids uitzicht maakt het totaalbeeld compleet. Woonlandschap De 4 Eiken is centraal gelegen tussen Zutphen en Apeldoorn.

Het initiatief voor De 4 Eiken is in 2020 ontstaan. De eigenaar van het terrein heeft samen met gemeente en architect, gezocht naar een nieuwe bestemming voor de gronden, waarbij landschappelijke visie en duurzaamheid als uitgangspunt gold. Er is een plan gecreëerd om op een zeer vernieuwende wijze vorm te geven aan het concept “Wonen in het buitengebied”. Om een beeld te schetsen: Het totaalplan omvat o.a. een grote waterpartij, die zorgdraagt voor de opslag en buffering van regenwater. De uitdaging om (bijna) off grid wonen mogelijk te maken is ambitieus en grondig aangelopen; hiervoor wordt een Helofytenfilter aangelegd waarmee wordt voorzien in eigen waterzuivering. Zonnepanelen (in de toekomst zelfs windenergie en accupakketten) zijn uiteraard meegenomen in de uitwerking van de plannen. Duurzaamheid is ook tijdens de bouw een doorlopend uitgangspunt, want de bestaande opstallen worden afgebroken, de materialen worden gekeurd en zoveel als mogelijk hergebruikt in het plan.

De basiswoning die is ontworpen doet recht aan de uitgangspunten en doelen van het plan; de half verdiepte woningen zijn stuk voor stuk complementair aan het landschap. In alle woonfuncties wordt inpandig voorzien en elk perceel heeft uiteraard een eigen privé-oprijlaan, waarbij zelfs de geparkeerde auto’s aan het zicht worden onttrokken. De centrale ontsluiting en recht van overpad zorgen voor een goede toegankelijkheid, maar zorgen ook voor maximale privacy. De lichtinval, ruime opzet van de woningen en de vele mogelijkheden om eigen wensen qua indeling en materiaal toe te passen, maakt dat er unieke huizen op maat gerealiseerd kunnen worden. Zo is het mogelijk om een natuurlijke zwemvijver te realiseren direct grenzend aan de woning, waarbij een verbinding gemaakt kan worden naar de centrale waterpartij. De woning is zeer flexibel te noemen waar het gaat om indeling en functies. Er is ruimte voor een compleet gezin, maar de basiswoning is ook zonder meer te kwalificeren als levensloopbestendig.

Elke levensfase kent zijn eigen dromen en woonwensen, in Woonlandschap De 4 Eiken kunnen uw plannen vertaald worden naar een fantastisch en uniek “thuis” dat naadloos aansluit op uw wensen.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Kenmerken

Prijs
€ 1.300.000 vrij op naam
Aangeboden sinds
5 december 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2024
Ligging
Aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
200 m²
Overige inpandige ruimte
30 m²
Inhoud
700 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Energielabel
A+++
Isolatie
Dakisolatie, driedubbel glas, dubbel glas, eco bouw, gedeeltelijk dubbel glas, geen isolatie, geen spouw, grotendeels dubbelglas, hr glas, kierdichting, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd, voorzetramen
Verwarming
Warmtepomp

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
2 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Media

Overige media