055-3553578

Hoe kies ik een makelaar?

Een makelaar kiezen is geen makkelijke opgave. Er zijn waarschijnlijk veel verschillende makelaarskantoren in je regio. Hoe kies je daar, voor jou, de beste uit?

Maak voor jezelf een lijstje met belangrijke punten. Op welk termijn kan de overdracht plaatsvinden? En wanneer kun je de woning verkoop klaar hebben zodat de fotograaf langs kan komen? Wanneer je voor jezelf antwoord geeft op bovenstaande vragen zal dit het gesprek met een potentiële makelaar soepeler laten verlopen. Ook vragen als: Wat zijn de intrekkingskosten en welke werkzaamheden vallen onder de courtagekosten? Kunnen je helpen een goede beslissing te maken.

Om  een gedegen keuze te maken is het belangrijk om meerdere makelaars(kantoren) bij je thuis uit te nodigen voor een waardebepaling. Zo kun je verschillende makelaars ontmoeten en eens aanhoren wat hun idee is bij de verkoop van je woning.

Na deze gesprekken kun je de verhalen, cijfers en offertes naast elkaar leggen. Belangrijk is ook het gevoel bij een makelaar, de persoon en het kantoor moeten bij je passen. Uiteraard zijn de verwachte opbrengst en kosten van de makelaar belangrijke indicatoren voor jou om een uiteindelijke keuze te maken.

Lees reviews op Google of Funda. Hier laten verkopers en kopers van woningen hun ervaringen met de makelaars en kantoren achter. Vraag ook mensen in je omgeving naar hun ervaringen met makelaars.

Sommige makelaarskantoren hebben een financiële afdeling van waaruit hypotheken geregeld kunnen worden. Het kan voordelig zijn om alles onder één dak te regelen. Vraag hier gerust naar bij de makelaar.

Benieuwd wat Bisterbosch Makelaardij & Financieel Adviseurs voor je kan betekenen? Nodig ons uit voor een waardebepaling of bel ons gerust wanneer je vragen hebt.

Deel dit bericht