Vorige | Volgende
Verkocht onder voorbehoud

Hoenderloseweg 145 UGCHELEN

Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Neem contact met ons op

055-3553578

info@bisterbosch.nl

Omschrijving

Prachtig bouwperceel op een unieke locatie te midden van sprengen, een fraaie waterval in een open landelijke omgeving tegen de bosrand voor de bouw van een vrijstaand woonhuis nabij de dorpskern van Ugchelen (gemeente Apeldoorn)! Op het perceel staat nu een bouwwerk van de vroegere wasserij Altena, deze kan verbouwd worden tot een woonhuis conform bijgevoegde tekening. In plaats van verbouw...

Kenmerken

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Ligging
Landelijk gelegen

Omschrijving

Prachtig bouwperceel op een unieke locatie te midden van sprengen, een fraaie waterval in een open landelijke omgeving tegen de bosrand voor de bouw van een vrijstaand woonhuis nabij de dorpskern van Ugchelen (gemeente Apeldoorn)! Op het perceel staat nu een bouwwerk van de vroegere wasserij Altena, deze kan verbouwd worden tot een woonhuis conform bijgevoegde tekening. In plaats van verbouw behoort de bouw van een nieuw woonhuis op deze plek ook tot de mogelijkheden.

Dit prachtige bouwperceel van ruim 1.180 m² verdeeld over twee percelen welke worden gescheiden door een fraaie spreng. Alleen op het voorste perceel mag er gebouwd worden, op het achterste perceel mag niets gebouwd worden. Vanuit de gemeente is er gesteld dat de omgeving een landelijk karakter dient te behouden. De winkels, scholen, bibliotheek en apotheek van de dorpskern Ugchelen liggen op ca. 1.500 meter en de op/afrit A1 ligt op enkele minuten rijden. Het perceel is gelegen achter de historische "Hamermolen".

Bestemmingsplan bouw bepalingen:
- het bouwblok bedraagt ca. 13 bij 8,5 meter;
- goothoogte 4 meter en nokhoogte 7 meter;
- bijgebouw maximaal 50 m².

Langs de toegangsweg worden op het naastgelegen perceel twee parkeerplaatsen gerealiseerd middels een erfdienstbaarheid.

Vraagprijs: € 285.000,= kosten koper (6% overdrachtsbelasting en notariskosten)

Zienswijzennota bestemmingsplan:
Terecht stelt de dorpsraad in de zienswijze dat het hier om een bijzonder perceel handelt, zowel vanuit de cultuurhistorie als vanuit het landschap. Het perceel is gelegen aan de rand van een beken- en open landschapsstructuur. De omgeving wordt gekenmerkt door vrijstaande bebouwing in een agrarisch en landschappelijke omgeving. De wasserijlocatie heeft vanuit de geschiedenis een grote relatie met de beek. Als cultuurhistorisch relict is ter plaatse nog het karakteristieke gebouwtje van Altena te herkennen. Op het perceel rust thans een verouderde bedrijfsbestemming (wasserij). Met de komst van de vrijstaande woning en de verbouw tot woning van het wasserijgebouwtje zal deze bedrijfsbestemming komen te vervallen en plaats maken voor de bestemmingen 'Wonen' en 'Natuur'. Bovendien zal de heer Hafkamp zijn bouwvergunning voor het bouwen van een bedrijfshal groot 400 m2 inleveren. Het hergebruiken van het wasserijgebouw door dit verbouwen tot woning betekent het behoud van een stukje geschiedenis en past binnen het gemeentelijk beleid om karakteristieke panden te voorzien van optimale functies, opdat de instandhouding daarvan gewaarborgd blijft. De nieuw te bouwen vrijstaande woning wordt zoveel mogelijk bij een reeds aanwezige (na planherziening) voormalige bedrijfswoning gepositioneerd, waar nu bouwvallige schuren en andere opstallen staan die hiervoor worden gesloopt. Door deze clustering blijft het voorterrein open, hetgeen gewenst is vanwege de landelijke ligging van de locatie. De bestaande inrit wordt mede voor de nieuwe woning gebruikt. Aandachtspunt vormt de inpassing van de tuin in het landschap. Voorkomen dient te worden dat het landschap versnippert of wordt aangetast door schuttingen. Daarom maakt een landschapsplan onderdeel uit van het totaal plan.

Aan de hand van het initiatief heeft ook in uw aanwezigheid overleg met de aanvrager plaatsgevonden uitgaande van de 'kracht' van de locatie waarbij het plan het vertrekpunt vormde. Het landschapsplan is aangepast, waarbij nu het voorterrein (voortuin) wordt ingezet als onderdeel van de landschappelijke setting. Met de natuurbestemming wordt voorkomen dat hier met schuttingen een 'vertuining' zal plaatsvinden. Na meerdere malen overleg is overeenstemming gevonden voor de aanleg en inrichting van een pad en bruggetje. De realisatie van dit pad wordt echter wel gekoppeld aan de realisatie Zienswijzennota bestemmingsplan Hoenderloseweg 145 en 145B 5 maart 2013 van het verdere vervolg van deze wandelroute richting het buurperceel Hoenderloseweg 145-A. Voor dit perceel wordt eveneens een bestemmingsplanherziening voorzien.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1180 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Beekbergen
Sectie
I
Perceel
4636
Oppervlakte
390 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Beekbergen
Sectie
I
Perceel
4304
Oppervlakte
790 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Landelijk gelegen

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Hoenderloseweg 145 UGCHELEN

naar Hoenderloseweg 145 UGCHELEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand